Het Zilverhuus staat nu ook op https://huissenverbindt.nl/pagina/Zilverhuus

 

Het Zilverhuus, de huiskamer van de wijk

Wie: de werkgroep Huiskamer bestaat uit 8 vrijwilligers

Wat: werkzaamheden t.b.v Het Zilverhuus (Huiskamer van de Wijk)

Waar: in het complex van de Brink, ingang Wagenweg (de Benjaminzaal, de Parkzaal en de Vijverzaal)

Contact: Hans Vos, email: info@zilverkamphuissen.nl

In de afgelopen maanden is er door een kleine groep wijkbewoners samen met een professioneel bouwteam, veel werk verzet om de drie zalen in het complex geschikt te maken voor “Huiskamer van de Wijk”! Het bouwteam renoveert de entree en de zalen. De werkgroep doet de inrichting en de aankleding. Ze kregen daarvoor deskundig en ook inspirerend advies, er kwam via Stichting de Zilverkamp budget beschikbaar voor de aanschaf van materialen, meubilair en de keukeninrichting. En er werd en wordt nog steeds vooral veel geklust! Door dat alles heen speelt corona natuurlijk ook een rol, wat de snelheid niet ten goede komt!

Na de opening pakt de werkgroep nieuwe werkzaamheden en activiteiten op t.b.v. Het Zilverhuus. Uitbreiding van de werkgroep is ook na de opening nog steeds gewenst en nodig.

Eindelijk  het Zilverhuus = de Huiskamer van de Zilverkamp

Het heeft lang geduurd, maar de kogel is door de kerk. De Zilverkamp krijgt zijn eigen huiskamer. Daarmee wordt een lang gekoesterde wens van vele Zilverkampers werkelijkheid: een eigen ruimte voor tal van activiteiten. De huiskamer zal worden gerealiseerd in SCC De Brink en het betreft twee ruimtes (Benjaminzaal en Parkzaal) en een derde ruimte (Vijverzaal, die mogelijk gezamenlijk wordt gebruikt met de beheerder van de sportzaal). De eerste twee ruimtes (in totaal ca. 170 m2) zullen zodanig worden ingericht dat Zilverkampers daar met hun eigen initiatieven terecht kunnen. Denk daarbij aan koffie-ochtenden, brei- en haakcafé, de soepgroep, het open spreekuur van SWL, het repaircafé, oefengroep taal, schilderen/tekenen en vele andere activiteiten. Daarnaast biedt de huiskamer ruimte voor diverse activiteiten- en werkgroepen om er te vergaderen. Ook het bandproject SilverMusic zal daar gaan repeteren en optreden.

De ruimtes

Er zijn in feite twee ingangen: bij de Benjaminzaal, rechts van café de Kuul én bij de Vijverzaal (aan de achterkant van de sporthal). Dat is handig omdat dan bezoekers niet om het hele complex heen hoeven te lopen naar de ingang aan de voorkant. De ruimtes zijn nu nog vooral verbonden via een gang, maar op dit moment (begin februari) wordt samen met de gemeente bekeken wat de mogelijkheden zijn om de ruimtes beter met elkaar te verbinden. Er moet dus eerst nog worden verbouwd om het geheel tot een perfecte Huiskamer te maken. Ook moeten de ruimtes nog ‘knus’ worden ingericht om een fijne plek te maken waar iedereen zich thuis kan voelen. Alle ruimtes van het complex worden overigens gehuurd van de gemeente Lingewaard.     

Inrichting

Inmiddels wordt er al druk nagedacht over de inrichting. Van alle kanten wordt er meubilair en andere zaken aangeboden, daarmee kunnen de kosten wat worden gedrukt. Mogelijk zal het budget van het Wijkplatform/Stichting Zilverkamp i.o. worden aangesproken om goede voorzieningen in het gebouw aan te leggen. Denk daarbij aan WIFI-installatie, beamer en scherm, beveiliging, geluidsapparatuur. Op dit moment wordt er geïnventariseerd welke behoeften er zijn en wat er allemaal al aan spullen aanwezig is.

Vele handen maken licht werk!

Zoals u begrijpt proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden, uiteraard met behoud van kwaliteit. Dit betekent dat we zoveel mogelijk zelf willen doen. Wie zijn ‘we’? hoor ik u denken. Nou…….dat zijn de Zilverkampers zelf! Als u zin en tijd heeft om de handen uit de mouwen te steken, (er moet waarschijnlijk geschilderd worden, schoongemaakt worden, verhuisd worden, ingericht worden) u bent van harte welkom!!

Neem dus gerust contact op met de redactie van de Wijkkrant, wellicht kun u een steentje bijdragen om onze huiskamer te realiseren.

 

snel contact

Contact met Zilverhuus


* Deze velden zijn verplicht.

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."