Wijknieuws

De komende drie maanden gaat Haruun (foto) samen met Djanae en Danny aan de slag als straatcoach in de gemeente Lingewaard. Zij zoeken contact met jongeren op straat, tijdens evenementen en rondom school. Op die manier voorkomen zij dat jongeren overlast veroorzaken of afglijden naar de criminaliteit.

 

Zilverkamp in Huissen is 50 jaar: 'Elke dag geniet ik van deze prachtige wijk’

Geschreven op

(artikel uit de Gelderlander 11 juni 2023) Het is goed toeven in Zilverkamp in Huissen. De inwoners grijpen de viering van het 50-jarig bestaan van de wijk aan om te benadrukken dat ze zich er thuis voelen. Ze prijzen het groen en de saamhorigheid.

 

Koerdische Huissenaren nodigen u uit!

Geschreven op

Huissenaren ontmoeten veel te weinig hun Koerdische buurtgenoten.De Koerdisch Nederlandse Vriendschaps Stichting wil hier graag verandering in aanbrengen. Daarom nodigt zij iedereen uit om te komen op hun open dag.

 

De Zilverkamp in de startblokken voor 50-jarig bestaan: ‘Wijkbewoners leren elkaar zo ook kennen’

Geschreven op

Met het planten van een zilverlinde, de presentatie van de jubileumvlag, het bottelen van een jubileumbiertje en de start van de inschrijving voor het stratenvolleybaltoernooi staat de Huissense wijk Zilverkamp in de startblokken voor de viering van het 50-jarig bestaan.

 

Zilverbank blijvende herinnering aan 50 jaar Zilverkamp: ‘Scholieren gaan op zoek naar hun eigen stukjes mozaïek’

Geschreven op

Met veel geduld en groot enthousiasme plakken bewoonsters van de wijk Zilverkamp in Huissen het ene na het andere mozaïeksteentje zorgvuldig op de Zilverbank. Dat is de kleurrijke ontmoetingsbank die op 10 juni wordt onthuld als het 50-jarig bestaan van de Huissense nieuw...

 

Vlaggen verkoop 50 jaar Zilverkamp gestart

Geschreven op

Op 10 juni aanstaande gaat op de Zilverkamp de vlag in top! Burgemeester Nelly Kalfs zal op die dag de vlag hijsen op de Kersenbongerd, zoals dat op 24 maart 1973 ook gebeurde door haar voorganger Hein Aalders.

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."