Wijknieuws

De komende drie maanden gaat Haruun (foto) samen met Djanae en Danny aan de slag als straatcoach in de gemeente Lingewaard. Zij zoeken contact met jongeren op straat, tijdens evenementen en rondom school. Op die manier voorkomen zij dat jongeren overlast veroorzaken of afglijden naar de criminaliteit.

 

'Schouderklopje' voor Hans Vos

Geschreven op

Vanmiddag 5 april werd aan Hans Vos, vz werkgroep het Zilverhuus, de Lingewaard vrijwilligers 'schouderklopje' pin opgespeld door Wethouder Aart Slob. Dit onder toeziend oog door de vele vrijwilligers van het Zilverhuus en belangstellenden.Hans kreeg deze pin vanwege zijn...

 

Nieuwe moestuin voor kinderen in Huissen

Geschreven op

Komt er een nieuwe educatieve moestuin voor basisschoolkinderen in Huissen? Het antwoord is: Ja, als er onder ouders voldoende belangstelling is om hun kinderen met het verbouwen van gezond voedsel onder deskundige begeleiding kennis te laten maken.

 

Info over windmolenpark langs Pley route

Geschreven op

Afgelopen woensdag (23 maart) vond weer de maandelijkse vergadering van het Wijkplatform Zilverkamp plaats. Deze keer met André de Vegt en Ipe van der Deen, twee gastsprekers van / namens het omgevingsfonds windpark Koningspleij.

 

Go! kinderen koken in Zilverhuus

Geschreven op

Op vrijdag 11 maart hebben de kinderen van Go! als eerste gebruik gemaakt van de spik splinter nieuwe keuken in het Zilverhuus in Huissen. Drie kinderen met elk een huisgenoot hebben, onder leiding van een echte kok, met elkaar een heerlijke, gezonde maaltijd gemaakt.

 

Het gas was nog nooit zo duur, doe er wat aan.

Geschreven op

Coöperatie Duurzaam Zilverkamp organiseert donderdag 24 maart a.s. een voorlichtingsavond over de mogelijkheden om uw huis te verduurzamen met als doel: een lagere energierekening. De coöperatie werd in december j.l. o

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."