Wijknieuws

De komende drie maanden gaat Haruun (foto) samen met Djanae en Danny aan de slag als straatcoach in de gemeente Lingewaard. Zij zoeken contact met jongeren op straat, tijdens evenementen en rondom school. Op die manier voorkomen zij dat jongeren overlast veroorzaken of afglijden naar de criminaliteit.

 

Open huis van Het Zilverhuus uitgesteld!

Geschreven op

Zoals de Zilverkampers mogelijk in Onze Wijkkrant hebben gelezen zou er op 29 januari 2022 in Het Zilverhuus, de huiskamer van onze wijk, Open Huis gehouden worden voor alle wijkbewoners. Een dag eerder stond de officiële opening gepland.

 

Uitvoering werkzaamheden aan speelplekken Vijzel en Schans

Geschreven op

In week 48/49 (van 29 november t/m 10 december) wordt door HVR Speeltotaal de werkzaamheden aan de speelplekken aan de Schans/Vijzel uitgevoerd. Er zijn wat kleine wijzigingen op tekening van speelplek Schans: Er komt een ondergrond van gras, dat is beter te onderhouden.

 

Jubileum Bridge Club Huissen

Geschreven op

Bridge Club Huissen bestaat al meer dan 40 jaar. Het is een gezellige club, ook met spelers uit de Zilverkamp, die iedere dinsdagavond in ’t Koelhuis speelt. In september hebben we ons 40 jarig lustrum gevierd in het Openluchtmuseum. B

 

Insectenhotel dankzij Lingewaard Doet

Geschreven op

Bij de start van Lingewaard Doet vorig jaar kwamen bij ons op de Dullert al snel wat ideeën naar voren die we wilden uitvoeren. Nadat we voors en tegens hadden afgewogen kwamen we tot het besluit om een insectenhotel met planten te realiseren.

 

Eindverslag bewonersinitiatief “Bloemrijke parkzone Zilverkamp”

Geschreven op

Het is goed én groen wonen in de Zilverkamp. De soortenrijkdom van het groen kan wel een stuk beter en daarom zijn we dit initiatief gestart. Lingewaard Doet Laten we vouchers inzamelen om 400 m2 grasland om te zetten in bloemenvelden, zo startten we onze actie op Lingewa...

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."