Insectenhotel dankzij Lingewaard Doet

Bij de start van Lingewaard Doet vorig jaar kwamen bij ons op de Dullert al snel wat ideeën naar voren die we wilden uitvoeren. Nadat we voors en tegens hadden afgewogen kwamen we tot het besluit om een insectenhotel met planten te realiseren. Een mega inzamelingsactie volgde, waardoor een mooi bedrag werd opgehaald waarmee we aan de slag konden.

Een groep mensen uit de buurt wilde meehelpen om dit te uit te voeren. Een prachtig gemaakt mini hotel diende als schaalmodel en m.b.v. een planten boek werd een indeling van planten gemaakt waarbij rekening werd gehouden met o.a. kleur, grootte, bloeiperiode.

Toen aan de slag. Op 2 zaterdagen in januari werd er getimmerd, gezaagd, geplant, geknipt. Allemaal corona proof en super gezellig. Handige handen werden uit de mouwen gestroopt en er kwam zelfs nog een egelhotel bij. Honderden planten zijn gepland en met heel wat mankracht is het hotel op zijn plek komen te staan. 

De geplande opening in april kon door corona helaas niet doorgaan. We wachten nog op een moment waarop dat wel kan. 

Ondertussen kunnen wij en de insecten al volop genieten van het hotel en ook de planten komen langzaam aan te voorschijn. Een geslaagde actie en genoeg ideeën voor een nieuwe ronde van Lingewaard Doet. Mocht je zin hebben om te komen kijken, kom dan naar het voetbalveldje tegenover Dullert 97/99 om het insectenhotel te bewonderen.

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."