Officiele onthulling natuur muurschilderingen Zilverkamp

Aanstaande vrijdag 9 juli om 14.30 uur zal burgemeester van de gemeente Lingewaard Nelly Kalfs de natuur muurschilderingen officieel onthullen. lokatie Liandergebouwtje nasst Sportdreef nr 29 te Huissen in de Wijk Zilverkamp nabij de Brink.

Alle wijkbewoners zijn natuurlijk hierbij uitgenodigd.

Voorgeschiedenis:

Op initiatief van de Sportdreefbewoners tijdens revitaliseringavond van de Sportdreef o.l.v. Willem Bijker, wilden zij de lelijke graffiti vervangen door mooie muurschilderingen.

Goed idee vond iedereen, maar hoe pakken we dat aan? Oproep geplaatst in Wijkkrant eind 2019.  Dit stond in de wijkkrant: Voor een aantal met graffiti bekladde blinde muren worden kunstenaars gezocht om er iets moois van te maken. We hopen dat ervaringsdeskundige jeugd wil helpen bij de uitvoering. Gaan we samen aan de slag!!

Hierop reageerde Maarten Marsen jongerenwerker van SWL enthousiast naar de initiatiefnemers. En zo ging het balletje verder rollen. Contact leggen, graffiti workshop voor de kk van de Sportdreef, input sportdreefbewoners voor ontwerp.
Het was een lange weg tot de uiteindelijke resultaat met veel uizoekwerk: toestemming huisjeseigenaren, financiering, ontwerpen, bespreken ontwerpen met graffiti- kunstenaars etc. Maar het is gelukt: Na bijna 2 jaar is het voor elkaar!
Dank aan alle betrokkenen: kunstenaars, Maarten die ons met hen in contact bracht, de initiatiefnemers, de betrokken bewoners van de Sportdreef, het Wijkplatform voor de financiering, gebiedscoördinator Zilverkamp, contactpersonen “huisjes”.

Vandaag vieren we dat het plan gelukt is!

We stellen het zeer op prijs als u/ jullie erbij willen zijn!


snel contact

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."