Ot en Sien op het Ot en Sienpad

Heeft u het al gezien het prachtige houtsnijwerk aan het Ot en Sienpad in Huissen? De 2 personen in de boom beelden Ot en Sien uit.

Op dit pad houden de laatste dagen veel inwoners even halt om vol bewondering een van de laatste Huissense kunstwerken te bewonderen. Met mobieltjes en fotocamera’s worden vanuit diverse standpunten foto’s gemaakt van een boomstronk die nu in zeer korte tijd tot een ware blikvanger is getransformeerd.

De Zilverkamp is een bloemkoolwijk uit de jaren 70. Dit komt door soorten bouw van woningen die door elkaar staan. Door de vele parkjes heeft de wijk een groene uitstraling. Om dit beeld te behouden besloot de gemeente in 2017 om groot onderhoud te gaan plegen. Veel bomen worden gekapt en deels vervangen door andere aanplant. Het bomenplan leverde veel discussies op tussen voor- en tegenstanders van dit plan.

De gemeente heeft twee bomen ‘beschikbaar’ gesteld die bewerkt mochten worden. Dit n.a.v. een bewonersinitiatief vanuit het wijkontwikkelplan Zilverkamp. Een van deze bomen staat aan het Ot en Sienpad. De andere boom staat aan de Parkdreef. De bomen zijn bewerkt tot fraaie houtsculpturen door kunstenaar Roel van Wijlick

snel contact

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."