Werkgroep muziek

(bron: Silvermusic Huissen)

Er bestaat een mogelijkheid dat er in de gemeente Lingewaard een muziekproject kan worden opgestart waarbij aan 50-plus’ers de mogelijkheid wordt geboden om (weer) eens wat aan muziek te gaan doen. In het kader van het WijkOntwikkelingsPlan (WOP) is het idee om dit in de wijk de Zilverkamp van de grond te trekken. De doelgroep bestaat uit mensen die ooit wel eens aan muziek hebben gedaan / nog steeds een instrument thuis hebben staan (maar er bijna niets mee doen) / mensen die misschien vroeger ooit al en in bandje hebben gespeeld en dit graag weer eens willen doen etc.

Enige muzikale ervaring is wel gewenst want het worden geen muzieklessen. Het idee is om (onder begeleiding) uit de personen die zich aanmelden één of meerdere bandjes te vormen, die (na 8 wekelijkse repetities) in staat zijn om 3 à 4 liedjes te kunnen presenteren aan een publiek. De keuze van de liedjes worden geheel door de band zelf gedaan. De coaches sturen alleen maar bij en geven tips. Met betrekking tot de instrumenten is het idee om versterkers, microfoons, luidsprekers, een drumstel en mogelijk een piano te faciliteren vanuit het project, maar dat verder iedereen zijn / haar eigen instrument meebrengt.

Het  concept is als bij het muziekproject Gladback in Arnhem. Ik neem  al voor de 5e keer (als drummer) deel aan dit project en het is fantastisch om te doen. Kijk maar eens op www.gladback.info.

Ik heb inmiddels contact met de gemeente Lingewaard hierover en de eerste reacties zijn bemoedigend. Vóór dat het zo ver is, moet er echter nog veel worden geregeld. Allereerst wil ik via de site van het WijkPlatForm de interesse voor een deelname peilen. Het zou mooi zijn om dit in de Zilverkamp voor elkaar te krijgen.

Mochten er mensen zijn die willen weten hoe dit in Arnhem bij een optreden uitpakt, meld je dan aan bij Hans Vos. Op donderdag 27 juni a.s., 19.30 uur is er in Rozet (bibliotheek Arnhem) op de 4e verdieping een (gratis toegankelijk) optreden van 3 bandjes met elk 4 of 5 nummers. Als je dus interesse hebt om daar een kijkje te nemen, neem dan even contact op met:

Hans Vos,  mobiel 0655725663

snel contact

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."