Biodiversiteit in de wijk

Om de biodiversiteit in de wijk te vergroten, zijn afgelopen december in de parkzone aan de westrand van de Zilverkamp vier velden met inheemse planten ingezaaid (fase 3). Dit is een van de acties vanuit ‘Lingewaard Doet’. Samen met de struiken in de omgeving wordt een waar paradijs gecreëerd voor vlinders, bijen, hommels, kleine vogels en zoogdieren. Onder meer de avondkoekoeksbloem, de grote klaproos, de gewone margriet en de grote kaardenbol zijn gezaaid en daarnaast nog 43 andere soorten.

Nu het voorjaar weer lonkt kunt ook ú bijdragen aan het stimuleren van de biodiversiteit in de wijk door in eigen tuin bloemen en kruiden te zaaien/planten. Het liefst met open bloemen, dus met een zichtbaar hart, zodat nectar en stuifmeel goed bereikbaar zijn. Inheemse plantensoorten hebben de voorkeur, want die passen bij onze insecten. Biologische zaden en planten worden gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Als u hiervoor kiest krijgt u geen ongewenste stoffen in uw tuin. Slim is om planten en struiken in uw tuin te zetten die op verschillende tijden bloeien, waardoor u het hele jaar kunt genieten van bloemen of bessen.

Deze tip is makkelijk op te volgen: Wees een luie tuinier! Laat afgevallen bladeren/takjes/stengels liggen. Veeg ze in de borders of in een hoekje van de tuin. Ze zijn een schuilplaats voor vlinders, insecten en egels.

Nog veel meer leuke tuintips kunt U vinden op www.maakgrijsgroener.nl

snel contact

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."