De werkgroep 'De Natuur Dichtbij' stelt zich voor

Het is groen wonen in de Zilverkamp. Een weelde die wij, bewoners, bij onze woning cadeau krijgen (met dank aan het bijzondere én groene stedenbouwkundig ontwerp van de wijk). Groen blijven wonen gaat niet vanzelf, zeker niet nu de natuur zo onder druk staat. Het verlies aan biodiversiteit (soortenrijkdom) is een feit.

We kunnen er met elkaar iets aan doen. Daarvoor is de werkgroep "Natuur Dichtbij" opgericht. De werkgroep ondersteunt en werkt aan plannen die de natuurlijke schakels in de natuur opbouwen, behouden of versterken. De eerste ideeën daarvoor zijn er: grasland verrijken met bloemen- en kruidenlinten; egelvriendelijk tuinieren; regenwater benutten met groene daken en regentonnen; een geschikte plek voor een voedselbos zoeken; aandacht voor vleermuizen bij het isoleren van huizen. De Werkgroep wil deze plannen samen met wijkbewoners verder ontwikkelen en uitvoeren.

De werkgroep is een initiatief van bewoners. De groep ging 18 september 2020 met zes mensen van start. De werkgroep telt nu negen leden: Maria Carpay, Frida Disselhorst, Leen Genijn, An Lammers, Loekie Langendoen, Svetlana Miteva, Kersti Otte, Wim Vanweersch en Rita Vastbinder.

Wil je meer weten over de werkgroep, neem gerust contact op met Frida Disselhorst: f.disselhorst@gmail.com.

 

snel contact

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."