Olifantenpaadjes

Het is raar, maar waar: In onze wijk kun je vele olifantenpaadjes vinden. Jammer, want waar paadjes zijn, kunnen geen planten groeien.

Op de Zilverkamp grenzen tuinen vaak aan openbaar groen, met name in de parkzones. Tussen de tuinen en de grasvelden zijn bomen en struiken aangeplant om de parkzone een groene verbinding te geven met de tuinen en het één groen geheel te maken. Als je nú door het park loopt, zie je steeds meer poorten en hekjes in die achtertuinen verschijnen. Daarna wordt er via deze uitgang toegang gezocht naar de parkzone. Maar omdat dit vaak een modderige aangelegenheid is, komen er tegels. Voor deze paadjes wordt plaatselijk groen verwijderd of vertrapt en weer is er een ‘olifantenpaadje’ ontstaan (Olifantenpaadjes zijn onofficiële paadjes, om van de ene naar de andere plek te komen).

Jammer dat dit gebeurt, want er zijn mensen die veel moeite doen om onze wijk groen te maken en te houden. Ik zou iedereen, die zo’n illegaal betegeld olifantenpaadje heeft aangelegd, willen oproepen deze weg te halen.

Het is de bedoeling om onze gemeente zoveel mogelijk te ontstenen.

We zijn tenslotte een groene gemeente en willen er van blijven genieten.

Met vriendelijke groet, An Lammens

Natuur dichtbij.

snel contact

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."