Aanpak overlast Malburgse fietspaden

Vanaf 1 oktober aanstaande nemen de gemeente Arnhem en de politie extra maatregelen om scooters, brom- en snorfietsen te weren op de Malburgse Bandijk en de Grote Griet in Malburgen. Met gele borden en met pijlen op de weg zal worden aangegeven wat de alternatieve routes zijn voor dit verkeer. Afbeeldingen op de weg zullen duidelijk aangeven wie waar mag rijden. Ook zal er grondig en regelmatig gecontroleerd worden. Wie de regels overtreedt riskeert een boete van 95 euro.

Waarom moet dit?

Op de fietspaden Malburgse Bandijk en Grote Griet mag geen gemotoriseerd verkeer rijden dat harder gaat dan 25 km per uur. Aanwonenden van de fietspaden en recreanten van de aangrenzende natuurgebieden hebben geluidsoverlast van brommers en scooters die deze route wel nemen. De hoge snelheid waarmee gereden wordt leidt geregeld tot gevaarlijke situaties voor fietsers en wandelaars. Ook speed pedelecs (snelle e-bikes) zijn daarom verboden. Gewone e-bikes en elektrisch aangedreven snorfietsen zijn overigens wel toegestaan.

bandijk malburgen

De alternatieve routes

Het verkeer dat niet op de Malburgse Bandijk mag komen, wordt via de Huissensestraat geleid. Deze route is net zo lang als via de dijk. De alternatieve route voor de Grote Griet ligt aan de zuidkant van de Batavierenweg (stuk Drielsedijk en Hoefijzerpad) en de oostkant van de Eldensestraat.

grote griet

Informatie

Team Leefomgeving Malburgen in Arnhem, T. 026-377 4910 of E. malburgen@leefomgevingarnhem.nl.

 

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."