De natuur verrast

Een zee van klaprozen                                                                                        

Wat een weelde!  Een zee van knalrode klaprozen in de vier ingezaaide velden aan de rand van de Zilverkamp! Wie had dat verwacht toen deze velden een maand geleden schoorvoetend tot ontwikkeling kwamen!  De natuur kent én neemt haar eigen tijd, zo blijkt!

foto: Karsten Smolders

De klaprozen zijn de eerste bloeiende planten in de ingezaaide velden. Eind vorig jaar zijn hier zevenenveertig plantensoorten ingezaaid.  De planten (zoals avondkoekoeksbloem, gewone margriet, knikkende distel en kaardenbol) zijn uitgekozen door te kijken naar de bodem (kalkrijke kleigrond) en vegetaties in de omgeving. De bloemenvelden vormen samen met de struiken en planten in de omgeving een waar paradijs voor vlinders, bijen, hommels, kleine vogels en zoogdieren.

Bij de velden staan sinds half juni twee informatieborden. Daarop is te zien hoe de velden er uit komen te zien en welke dieren hier graag zijn.

Rondje over de velden

Bram van Schaffelaar (natuurtechnisch adviseur van de Ginkelgroep) monitort de bloemenvelden voor de gemeente. Op vrijdag 2 juli maakte hij daarvoor weer een rondje over de velden. Dit keer konden wijkbewoners met hem meelopen. De werkgroep waardeert het zeer dat meerdere mensen positief gereageerd hebben op de uitnodiging (in Onze Wijkkrant en Het Gemeentenieuws) om met Bram mee te lopen en zo meer te weten te komen over het nut van de bloemenvelden.   

 

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."