De Zilverkamp gaat voor Goud

De Zilverkamp gaat voor Goud ! Kom ons aanmoedigen en doe mee op 7 november 2018 in de Kuul.

U zult wel denken dat we mee gaan doen aan landelijke kampioenschappen en daar lijkt het ook wel een beetje op. De Zilverkamp was direct na het ontstaan zo’n 45 jaar geleden een voorbeeldwijk voor héél Nederland. Busladingen belangstellenden kwamen naar onze wijk kijken. Zo bijzonder was de opbouw van de wijk, met een speelse indeling, grote variatie aan woningtypen, geschikt voor jong en oud en alle straten waren omgeven door veel groen.

We willen de geschiedenis gaan herhalen maar dan gaan we niet voor zilver maar voor goud!

En wie zijn wij? Wij en u als bewoners, want we willen niet langer klagen over slechte bestrating, zwerfvuil, hondenpoep en onkruid. Samen gaan we de wijk een oppepper geven. Wij zijn al begonnen. Een groeiende groep enthousiaste bewoners. Lees maar verder in deze krant.

Gelukkig hebben we het college, de gemeenteraad en de ambtenaren, Waardwonen, Stichting Welzijn Lingewaard en sinds kort ook de Provincie enthousiast gemaakt en die doen mee.

Maar kom vooral dus naar onze open ontmoetingsdag op 7 november 2018 in de Kuul.

Kom kijken naar een geweldige fototentoonstelling en film over de historie van de Zilverkamp en laat u verrassen. Vorig jaar hebben een paar bewoners, samen met de wijkplatforms een start gemaakt met het wijkontwikkelingsplan en kom kijken wat er al van 44 gemaakte deel plannen is terecht gekomen. U zult verbaasd zijn en zin krijgen om ook uw aandeel te leveren. Dat kan door gezellig langs te komen voor een kopje koffie of thee. Breng gerust uw kinderen mee na schooltijd. Zij krijgen limonade. En om het nog gezelliger te maken bakt u misschien wel zelf of samen met uw kinderen of kleinkinderen koekjes om daarbij te serveren.

Alle werkgroepen laten trots zien wie ze zijn en wat ze doen en al hebben gedaan. We zorgen voor een informeel  huiskamersfeertje. Geen toespraken, maar gewoon gezellig met elkaar in gesprek en natuurlijk overal rondkijken. We openen de deuren van de Kuul om 15.00 uur. Aansluitend op de schooltijden en tot laat in de avond kunt u geheel vrijblijvend binnenlopen, en blijven zo lang u wilt. Op eigen kosten een biertje of wijntje drinken aan de bar als u nog wat wilt blijven kan dan ook.

Heeft u zelf nog leuke foto’s van vroeger of nu (over de Zilverkamp natuurlijk) breng die dan mee of breng ze bij ons van tevoren. We kunnen ze ook even ophalen (bel maar met 06 48285416) We zullen er dankbaar gebruik van maken en er zuinig mee om gaan. U krijgt alles terug. Graag uw naamgegevens en zo overal op.

De historische Kring heeft al toegezegd op 7 november aanwezig te zullen zijn met heel speciale presentaties.

Hoe meer hulp bij creatieve plannen of bij de uitvoering daarvan hoe beter. Graag in natura dus. Geen tijd, geen zin of niet creatief maar toch iets bij willen dragen? We plaatsen een ideeën bus en daarnaast een collecte bus. Dus helpen sparen is ook meedoen. Want plannen hebben we genoeg. Lees maar in deze krant.

 

Nog één belangrijke vraag: wie heeft een foto van de Klimtoren die vroeger in park Zanderij stond? Die is door brand verloren gegaan. Het zou zo mooi zijn als die opnieuw gebouwd zou kunnen worden.

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."