Hartveilig wonen op de Zilverkamp

 

De actie voor extra buurt AED’s in de Zilverkamp is een groot succes geworden. Er is geld ingezameld en er zijn twee extra AED’s aan aangeschaft. Deze werden recentelijk geplaatst op de Wieken 22 en een op Hazeleger 22. Bijgaande kaart geeft een overzicht.

De volgende belangrijke stap om onze wijk hartveilig te maken is de beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerde hulpverleners. De Nederlandse Hartstichting heeft het uitgangspunt dat 1% van de bevolking hulpverlener moet zijn. Voor onze wijk betekent dat er 65 hulpverleners moeten zijn. Op dit moment zijn er maar 40 gecertificeerde hulpverleners. Er is dus nog werk aan de winkel. In de komende periode gaan we ons dan ook richten op het werven van vrijwilligers die een cursus reanimeren willen volgen. Bewoners kunnen zich aanmelden via de website “KloppendHartVoorLingewaard.nl”.  Op deze website vind je alle cursussen en data. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je het cursusbedrag verhalen op je ziektekostenverzekering. Mocht dat niet het geval zijn dan kan het cursusbedrag voor de helft worden betaald uit het fonds “Hartveilig wonen op de Zilverkamp”.

Naast het opleiden van nieuwe hulpverleners, blijkt dat er veel mensen in de wijk wonen die via hun bedrijf als Bhv’er zijn opgeleid. Ze zijn echter niet bekend bij stichting HartslagNu.nl. Mijn oproep aan deze Bhv’ers zou zijn, meld je aan, want daar wordt onze wijk een stuk veiliger van. Heb je vragen of wil je meer weten, neem je contact op met Will Hulshof, via email w.hulshof@hetnet.nl  met als onderwerp “Hartveilig Wonen op de Zilverkamp”.

Hartveilig wonen

.

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."