Huissens ketsen met een Franse slag

Afgelopen woensdag 16 juni was het zover, op twee locaties in de Zilverkamp werd Huissens geketst. Meer dan 40 deelnemers alleen al op de Zilverkamp kwamen een balletje gooien op de twee veldjes: Paalbalk (Poutre de Pieux) & Achter de Waterlinie/de Zanderij (Derriere la ligne de flottaison). Onder begeleiding van Zilverkampse leden van de Jeu de Boules Club Lingewaard werd er kennis gemaakt met de fijne kneepjes van het spel!

 

Onder het genot van een hapje en een drankje, werd er met veel plezier een potje gespeeld! De burgemeester Nelly Kalfs kwam samen met haar man ook een potje spelen. Het begon onwennig maar na een aantal beurten veranderde de Franse slag in een Huissense scherpe rechtse. Dus wie weet als je op de Zilverkamp een potje komt spelen dat je ze ziet oefenen.  

   

De activiteit is klaar maar hier stopt het niet mee. Achter de Waterlinie zijn de eerste revanche afspraken reeds gemaakt en wellicht komt er een vervolg voor jeugd vanaf een jaar of 15! Bij de Paalbalk, waar een Fransoos van de Binnendijk de speluitleg deed zijn de eerste inschrijvingen voor volgend jaar al binnen. Als je in de Zilverkamp woont en geïnteresseerd bent om een potje te boulen? Nodig je buurtgenoten uit voor een potje of stuur even een berichtje naar Sport- & Cultuurcoach Quint van de Ven: q.vandeven@swlingewaard.nl dan kijken wij of we een mooie eerste match kunnen regelen.

De score bijhouden maar geen scorebord? Download de Boulesbaas app! En wordt de Boulesbaas van de Zilverkamp! Een setje ballen hoeft niet duur te zijn en het gaat lang mee. Onze Zilverkampse boulers geven jullie graag advies.

De sportcoaches willen bij deze speciale dank uitspreken aan alle (spel)begeleiders in het bijzonder: Wiellie (Huissense Fransoos), Annelies, Petra, Martha, Stephan, René, Ellen, Han, Els, Gerard, Ben, Ans, Titie, Adri. Maar ook aan: Jeu de Boules Club Lingewaard, de Gemeente (o.a. veldjes lagen er strak bij), Zwaanse buurtkraam, Gemeenschapshuis en de ondersteuning vanuit de wijken en onze huisfotograven van Lingewaard in Beweging!

Wij denken dat er vanaf nu veel meer gespeeld gaat worden. Op de Walstraat wordt al gesproken over een Jeu de boules appgroep, In de Zilverkamp worden de speel afspraken al gemaakt en hebben de eerste deelnemers zich al ingeschreven voor volgend jaar. De Vlierstraat heeft een mooi samenspel tussen de buurtkraam en het boulen ontdekt en de Dr. Ariensstraat hoef je niks te vertellen want daar spelen ze al structureel, hier gaat na gisteren met nog meer spelers gespeeld worden. 

Krijg je van het spel geen genoeg en wil je ook een wedstrijdje bij de Jeu de Boulesclub gaan spelen? Dat kan je mag 4x gratis komen proberen bij Jeu de Boules Club Lingewaard op het Kampstuk in Huissen.

Foto's met dank aan Hennie van Diest & Fons Sluiter (Lingewaardinbeweging.nl).

 

Meer informatie over sport en bewegen in Lingewaard: www.Llingewaardinbeweging.nl

 

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."