Inloopmiddag 7 november

Wat een geslaagde bijeenkomst was het op 7 november in SCC De Brink!
Al vóór het officiële begin van 15:00 uur kwamen er mensen binnen om eens te zien wat er allemaal te doen was. Onder het genot van een kop koffie of thee werd er eerst in de kleine zaal gekeken naar een diavoorstelling over de ontwikkeling van onze wijk De Zilverkamp. Vol aandacht en  speurend naar bekende plekken. Misschien zag je opeens je eigen huis in aanbouw!

Daarna door naar de grote zaal. Daar waren nog meer oude foto’s te zien, maar bijvoorbeeld ook een overzicht van het gebruik van de grond vóór de bouw van onze wijk: boerderijen, akkerbouw, tuinbouw, boomgaarden…..

7 nov

De tentoonstelling (met ook foto’s van  wijkbewoners) was samengesteld in samenwerking met de Historische Kring Huessen en vormde een mooie omlijsting voor het presenteren van resultaten en plannen die voortgekomen zijn uit het Wijkontwikkelingsplan. Bewoners en professionals lieten bij de diverse stands graag zien hoe ze bezig zijn om onze wijk weer een flinke oppepper te geven!

7 nov 2018 wijkdag

Aan het begin van de avond bezochten wethouder Witjes en wethouder Slob de fototentoonstelling en de standjes. Zij waren zichtbaar onder de indruk van alle initiatieven. “Trots ben ik op wat hier in de Zilverkamp gebeurt”, zei Helga Witjes. “De betrokkenheid groeit en daar word ik heel blij van.” Wethouder Witjes liet verder weten dat de gemeente de komende 4 jaar ook flink aan de bak gaat in de Zilverkamp. Voor de revitalisering van de Zilverkamp komt 7,5 miljoen euro beschikbaar (raadsbesluit 7 november, red.).  Wethouder Slob was zeer te spreken over de groeiende belangstelling van bewoners van de Zilverkamp voor duurzaamheidsmaatregelen. “We hebben geregeld dat er ook op de Zilverkamp een energieloket komt”, zo vertelde wethouder Slob. “Vanaf 1 januari a.s. houdt het energieloket 1 keer per maand spreekuur op de Zilverkamp”, aldus de wethouder.  
De belangstelling van de Zilverkampers was groot, er zijn vele vragen gesteld, ideeën uitgewisseld, contacten gelegd, vrijwilligers geworven…kortom: Een zeer geslaagde bijeenkomst, ván, vóór en dóór Zilverkampers!

Het was weer een inspirerende avond. Dank aan Wijkplatform Zilverkamp-zuid Huissen, Wijkplatform Zilverkamp Holthuysen, Rita Spikker en Liesbeth Berens voor de organisatie.

 

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."