Minibieb op de Wildzang

Begin dit jaar kwam Ilse met haar gezin op Wildzang 19 wonen. Nog voordat in huis alles op orde was, plaatste ze haar minibieb aan de straat.

Waarom een minibieb

Lezen is leuk en ik hoop het zo iets laagdrempeliger te maken om een boek te gaan lezen. Het is gratis en ook nog eens vlakbij.

Hoe werkt jouw minibieb?

Iedereen mag gewoon een boek pakken en mee naar huis nemen. Je mag het boek houden of je brengt het na het lezen weer terug. Als je een boek houdt, is het fijn als je een keer een ander boek erbij komt zetten.

Idealiter is het een beetje gevarieerd wat erin staat, voor ieder wat wils. Soms haal ik er wat boeken uit en ruil ik ze om voor een ander.

Ervaringen

Mijn ervaring is dat mensen meer bijvullen dan meenemen. Dat gebeurde in ons vorige huis en dat gebeurt ook hier. Ik maak geen selectie wat er wel of niet in hoort. Er zijn uitzonderingen, zoals die keer dat er een volledige plank gevuld werd met boekjes van Jehovah’s Getuigen. Dat vond ik te gek en heb er een aantal van verwijderd.

Wil jij ook een minibieb starten en zoek je een goed ontwerp? Wij kunnen je de bouwtekening van de Zilverkamp minibieb leveren. Stuur daarvoor een berichtje naar de redactie via onze.wijkkrant@gmail.com.

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."