Nieuw groen op de Zilverkamp

Dit voorjaar zijn er 23 stukken groen aangelegd in onze wijk! Groen waar bijen, vlinders en andere insecten erg blij van worden. Het zijn de groene daken, oftewel sedumdaken, die aangelegd zijn naar aanleiding van onze ‘groendak-actie’.

In juni 2021 plaatsten we een artikel over de mogelijkheid een groen dak aan te leggen. Tijd om nu de balans op te maken van deze actie samen met Joke Hofstee van ‘Meer Groene Daken’. Zij heeft met haar bureau de actie uitgevoerd.

Door de coronamaatregelen konden we helaas geen voorlichtingsbijeenkomst organiseren. Toch kwamen er 30 aanmeldingen binnen! Joke: “Er zijn nu 23 groene daken aangelegd. Er kwamen 3 afmeldingen en bij 4 adressen was er twijfel over het dragend vermogen van het dak.”  Er zijn groene daken gerealiseerd op de Dissel, Wieken, Landslag, Kolk, Holthuizerdreef, Dullert, Muurdijk, Landouwen, Wildzang en Kuunskop. Sommigen hebben het zelf aangelegd, anderen hebben het door Joke en haar collega’s laten doen.
Vooraf is Joke bij alle adressen langs geweest om te kijken of het dak het gewicht van het sedum zou kunnen dragen. De persoonlijke aanpak werd zeer gewaardeerd. Joke: “Ik heb vele mooie reacties gekregen”. Enkele reacties stuurde ze ons toe. Hieruit blijkt wel dat we de actie geslaagd mogen noemen!

‘Eindelijk een groen dak! Dankzij de buurtactie vonden wij eenvoudig een lokale leverancier. Uitgebreid vooroverleg gehad met Joke van Meer Groene Daken. (….) Ook de mannen die het aangelegd hebben verdienen een pluim.

‘Vanaf het eerste contact verliep alles heel soepel. Duidelijk verhaal, korte lijntjes en voorspoedige afwikkeling. We hadden binnen korte tijd een prachtig (zelf gelegd) groen dak’.

‘(….)wat een dikke mat en kleurenpracht is het, elke paar weken weer anders!
Experiment geslaagd: op naar meer vergroendakking van alle bouwsels binnen ons blok!’

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."