Opknapbeurt het Zilverhuus!

Opknapbeurt Het Zilverhuus

“Hè, nú al?” hoor ik u zeggen. Nét geopend en nu al opknappen? Een terechte opmerking, maar deze opknapbeurt was al enige tijd geleden ingepland. Aanvankelijk zouden de (zuidgerichte) puien van de Benjaminzaal niet meer worden vervangen omdat het nog niet duidelijk was of de gebouwen waarin Het Zilverhuus nu gevestigd is, nog veel langer zouden bestaan. Waarom immers een pui vervangen als het gebouw mogelijk binnen een paar jaar gesloopt zou worden?

Toen echter eenmaal duidelijk werd dat het gebouw nog minstens 15 jaar in gebruik zou blijven, kon door de gemeente het investeringsprogramma worden ‘geactiveerd’. Dit betekende voor Het Zilverhuus dat er twee slechte puien zouden worden vervangen door twee nieuwe. De oostgerichte pui was kwalitatief nog in prima staat, dus deze behoefde niet te worden vervangen.

Op 18 juli werd door bouwbedrijf van Gameren uit Gendt begonnen met de werkzaamheden. Dit betekende het vervangen van de grote pui aan de zuidkant en de kleinere pui welke grenst aan de school het Drieluik. Een klus die, inclusief afwerking, ongeveer 2,5 dag in beslag nam. Op moment van schrijven van dit artikel moesten de buiten-raamdorpels nog worden vervangen. Dat gebeurt als ‘de metselaar’ tijd vrij kan maken. Hieronder een foto-indruk van de werkzaamheden.

 

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."