Oproep foto materiaal De Zilverkamp gaat voor goud!

Woont u in de Zilverkamp dan zal het u niet ontgaan zijn dat de wijk in beweging is. Er is kunst gemaakt van boomstammen, u kunt maandelijks een gezellige koffieochtend bezoeken, de wijkkrant lezen , en boeken ruilen in één van de wijkboekenkastjes. Verschillende werkgroepen bestaande uit inwoners, organisaties en vrijwilligers zijn aan de slag om deze jaren 70  ‘Bloemkoolwijk’ van zilver naar goud te tillen.

Op 7 november staat de volgende Wijkontmoetingsdag gepland (voorheen wijkconferentie genoemd). Daar laten de werkgroepen zien hoe het met alle initiatieven gaat. Bewoners/organisaties laten zien wat er al bereikt is en er is de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Misschien wordt u wel zó enthousiast door de vele resultaten dat u zin krijgt om met ons mee te doen. Er zijn nog altijd veel meedenkers en handjes nodig.

Middels een pop up fototentoonstelling kunnen inwoners en belangstellenden een ‘kijkje in de wijk’ nemen. Van 15.00 -21.00 uur kunt u binnenlopen (ook samen met uw kinderen / kleinkinderen) en onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade zien hoe de wijk is ontstaan en zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. We hebben al veel beeldmateriaal en de Historische Kring Huessen heeft toegezegd op 7 november aanwezig te zijn met speciale presentaties.  Maar juist ook aan u als bewoners de oproep om geschikt en bruikbaar fotomateriaal beschikbaar te stellen. Wij zijn op zoek naar foto’s van vroeger en van nu (van de Zilverkamp natuurlijk). Foto’s van mooie of juist lelijke plekken. Foto’s die een beeld geven door de jaren heen.

Twee bekende Huissenaren treffen voorbereidingen om een boek over de Zilverkamp te schrijven. Zij zijn  ook aanwezig op 7 november en willen graag uw verhalen horen. Eventueel fotomateriaal wordt , met uw goedvinden, gedeeld met de schrijvers.

Heeft u die foto’s en wilt u die aan ons uitlenen? Dan horen wij dat graag. Eventueel kunnen wij de foto’s thuis ophalen. Neem hiervoor contact op met Liesbeth Berens:  a.berens@chello.nl of  bel: 06 48285416.

Uiteraard zullen wij zorgvuldig met het materiaal omgaan en krijgt u het materiaal zo snel mogelijk terug.

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."