• Home
  • Wijknieuws
  • Voorlichtingsavond Duurzaamheid in de wijk Zilverkamp

Voorlichtingsavond Duurzaamheid in de wijk Zilverkamp

Uitnodiging bewonersbijeenkomst duurzaamheid

Om iedereen bij te praten organiseert de werkgroep Duurzaam Zilverkamp op dinsdag 8 september een informatieavond voor bewoners van de Zilverkamp Tijdens deze bijeenkomst worden diverse zaken rondom duurzaamheid in de Zilverkamp besproken.  

U bent van harte uitgenodigd voor een bewonersbijeenkomst over duurzaamheid in de Zilverkamp. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 met koffie). De avond wordt gehouden in café en zalencentrum ‘De Kuul’ Wagenweg 12e, Huissen. U dient zich vooraf aan te melden vanwege het aantal beperkte plaatsen op het volgende email adres duurzaam.zilverkamp@gmail.com .  Registratie is noodzakelijk vanwege corona voorschriften. Vol is vol, maar de bijeenkomst is ook online te volgen via de website van de werkgroep en / of de site van het energieloket.

Programma

De werkgroep Duurzaam Zilverkamp is de organisator van de avond. Zij doet dit in samenwerking met de gemeente Lingewaard, energiecoöperatie Lingewaard Energie en adviesbureau Avalon.

De avond wordt geopend door wethouder Helga Witjes.

Er zijn diverse onderwerpen:

  • De gemeente Lingewaard doet onderzoek naar hoe de wijk Zilverkamp in de toekomst duurzaam opgewekte elektriciteit en warmte kan krijgen. Een van de mogelijkheden is een warmtenet. Over de onderzoeken en ontwikkelingen praten we u bij.
  • De werkgroep duurzaam Zilverkamp legt uit wat zij voor de bewoners doen en wat de zogenaamde “wijk van de toekomst” nu precies inhoudt.
  • Aan het einde van de avond kunnen mensen met een slimme meter zich gratis aanmelden voor de actie “Grip op de rekening”. Wij leggen u uit hoe het werkt.
  • De samenwerkende partners hebben iemand van Woningwaard uitgenodigd. Woningwaard legt uit hoe het werkt met het ontvangen van een maatwerkadvies voor energiebesparende maatregelen die u kunt nemen voor uw woning.

Wat is dit maatwerkadvies nu precies?

Lingewaard Energie heeft adviesbureau Woningwaard ingeschakeld. Dit bureau heeft aan de hand van bouwtekeningen berekeningen gedaan over een aantal woningtypen op de Zilverkamp. Dit zijn woningtypen die vaak voorkomen in de Zilverkamp. Inwoners van deze woningen kunnen nu snel en makkelijk een maatwerkadvies krijgen. De woningen die ervoor in aanmerking komen staan op de website van energieloket: https://www.energieloketlingewaard.nl/lingewaard-doet-wat/energieactie-zilverkamp. In het advies staat welke maatregelen u kunt nemen om de woning energiezuiniger te maken. Het gaat om kleinere en grotere werkzaamheden. Door het uitvoeren van deze maatregelen kunt u uw woning bovendien comfortabeler en gezonder maken. Ook hoort u wat het u kost en wat het u kan besparen in de toekomst. 

Mocht uw woning niet in aanmerking komen voor een maatwerkadvies, dan informeren wij u via het energieloket wat er in de loop van 2020 en 2021 wel mogelijk is.

Energiebus

Op zaterdag 5 september staat de Energiebus bij de Brink. De energieadviseurs van Lingewaard Energie gaan met deze bus alle kernen van Lingewaard langs. In de bus krijgt u informatie over wat u kunt doen om uw energierekening te verlagen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.energieloketlingewaard.nl onder Lingewaard doet wat!

Kijk u ook even naar video hieronder voor meer informatie.

Met vriendelijke groeten, Namens het Energieloket en Werkgroep Duurzaam Zilverkamp

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."