René Mulder neemt afscheid.

René is 10 jaar lid geweest van Wijkplatform Zilverkamp Zuid. Van september 2016 t/m september 2020 was hij de voorzitter.
René is gepokt en gemazzeld als ambtenaar bij de gemeente Arnhem. Hij weet alles van onroerend goed belasting, openbare werken, gebouwen- en grondbeheer. Met een achtergrond als beleidmaker op het bedrijfsbureau, wist René precies hoe gemeentelijke processen werken. Al die kennis kwam René goed van pas in zijn bijdrage aan het Wijkplatform Zilverkamp-Zuid. Volgens zijn voormalig collega Cor Kaastra is René een harde werker en beschikt hij over een fenomenaal geheugen.
 
René is ook betrokken mens. Wonend op de Zilverkamp voelde hij zich betrokken bij de toenemende verloedering van de wijk en zijn lidmaatschap van het Wijkplatform was voor hem een logische keuze. René heeft in het Wijkplatform Zilverkamp een aantal jaren de functie van voorzitter bekleed. Hij stond niet te trappelen, maar toen er geen andere kandidaat was, deed hij dat met verve. Zijn enorme dossierkennis en geduld maken hem tot een niet te overtreffen aanvoerder van ons Wijkplatform. Hij wist als geen ander hoe de gemeentelijk processen georganiseerd zijn en hoe “de hazen lopen”.
 
Platform lid Max Bozon kenmerkt René als een sociale teamplayer die moeiteloos ambtelijke stukken begrijpt en doorgrondt. René is spitsvondig en valt op door zijn ongelofelijke kennis. Daarnaast wordt elke vergadering met strakke hand geleid, zonder deelnemers af te kappen.
 
Liesbeth Berens kwalificeert René als een professionele voorzitter die zeer efficiënt met de agenda onderwerpen omgaat en met “onze” tijd. Ook zijn dossierkennis is onvolprezen. Bewonderenswaardig zijn z’n vaardigheden in het inzicht geven en het leggen van verbanden. Zijn motto: “Gebruik wat ons past en gooi weg wat overbodig is.”
 
De contacten met gemeente Lingewaard liepen meestal via Patricia Hoogveld. Op mijn vraag aan haar hoe zij de samenwerking met René als voorzitter en penningmeester heeft ervaren zegt ze: De dossierkennis van René fenomenaal, hij kan relativeren en kent de ambtelijke wereld. Hij is vasthoudend maar, vooral een heel prettig persoon om mee samen te werken.
 
René is nog niet weg uit Huissen en we gaan zeker nog van hem horen.
 
 

 

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."