Werkgroep Natuur Dichtbij

Het is groen wonen in de Zilverkamp. Een weelde die wij, bewoners, bij onze woning cadeau krijgen (met dank aan het bijzondere én groene stedenbouwkundig ontwerp van de wijk). Groen blijven wonen gaat niet vanzelf, zeker niet nu de natuur zo onder druk staat. Het verlies aan biodiversiteit (soortenrijkdom) is een feit.

We kunnen er met elkaar iets aan doen. Daarvoor is de werkgroep "Natuur Dichtbij" opgericht. De werkgroep ondersteunt en werkt aan plannen die de natuurlijke schakels in de natuur opbouwen, behouden of versterken. De eerste ideeën daarvoor zijn er: grasland verrijken met bloemen- en kruidenlinten; egelvriendelijk tuinieren; regenwater benutten met groene daken en regentonnen; een geschikte plek voor een voedselbos zoeken; aandacht voor vleermuizen bij het isoleren van huizen. De Werkgroep wil deze plannen samen met wijkbewoners verder ontwikkelen en uitvoeren.

De werkgroep is een initiatief van bewoners. De groep ging 18 september 2020 met zes mensen van start. De werkgroep telt nu 7 leden

Wil je meer weten over de werkgroep, gebruik dan contactformulier hiernaast.

 

 

Eindverslag bewonersinitiatief “Bloemrijke parkzone Zilverkamp”

Geschreven op

Het is goed én groen wonen in de Zilverkamp. De soortenrijkdom van het groen kan wel een stuk beter en daarom zijn we dit initiatief gestart. Lingewaard Doet Laten we vouchers inzamelen om 400 m2 grasland om te zetten in bloemenvelden, zo startten we onze actie op Lingewa...

 

De natuur verrast

Geschreven op

Een zee van klaprozen Wat een weelde! Een zee van knalrode klaprozen in de vier ingezaaide velden aan de rand van de Zilverkamp! Wie had dat verwacht toen deze velden een maand geleden schoorvoetend tot ontwikkeling kwamen! De natuur kent én neemt haar eigen tijd, zo blijkt!

 

Ecologisch maaibeheer op twee locaties in de Zilverkamp!

Geschreven op

Met natuurlijk beheer bloeit er meer Vanaf juni gaat de gemeente Lingewaard op 10 locaties minder en anders maaien. Het betreft een proef om zo ervaring op te doen met ecologisch maaibeheer. Twee locaties liggen in onze wijk:

 

Biodiversiteit in de wijk

Geschreven op

Om de biodiversiteit in de wijk te vergroten, zijn afgelopen december in de parkzone aan de westrand van de Zilverkamp vier velden met inheemse planten ingezaaid (fase 3). Dit is een van de acties vanuit ‘Lingewaard Doet’. Sam

 

Een bolletjesactie door lentekriebels

Geschreven op

We hebben allemaal zin in het voorjaar. Velen van u kopen voorjaarsbolletjes in een pot om het voorjaar alvast naar binnen te halen. De narcisjes, blauwe druifjes, krokussen en hyacinten vrolijken u en uw huis op. Maar wat doet u als de bloemetjes zijn uitgebloeid?

snel contact

Contact met werkgroep Natuur Dichtbij


* Deze velden zijn verplicht.

Samen is het motto

"Betrokkenheid bij de buurt helpt deze bewoonbaar te houden voor iedereen."